Maakrapu merellä – Juhannuspurjehdus

Täytyy myöntää, että saa olla kovin onnellisessa asemassa, kun työnkuvaan kuuluu viiden päivän juhannuspurjehdus Saaristomerellä. Juhannusaattona s/y Rauha lähti lipumaan Korpoströmin suuntaan kolmen hengen miehistönsä kanssa. Vaikka lämpöiset kesäkelit saapuivatkin vasta nyt, kun saaristosta on palattu takaisin näyttöpäätteen eteen, riitti matkalla tuulta purjeissa ja aurinkokin pääsi pilkahtelemaan ja kaunistamaan maisemia.

Maisemia Aspön luontopolulla

Tällaisia taukoja minun työpäiviini kuuluu. Ei mitään valittamista!

Suunnitelmissa oli 10 päivää kestävä purjehdus, jonka aikana kartoitettaisiin vierasvenesatamien palveluja ja saarten tarjontaa. Tällä kertaa reissu kutistui puoleen, kun tämä maakrapu satutti jo aiemmin oikutelleen polvensa ja seilasi loppumatkan takaisin mantereelle yhteysaluksella ja autolautalla. Jokaisen merille lähtevän nivelongelmaisen tulisikin muistaa, että veneen jatkuva keinuva liike saattaa rasittaa niveliä ja mahdolliset niveltuet kannattaa pakata mukaan ja ottaa suosiolla käyttöön.

Omalta osaltani toteutunut matkareitti oli siis Korpoström – Verkan – Aspö – Jurmo. Jurmosta hyppäsin yhteysalus Eivorin kyytiin ja sen päätesatamasta Pärnäisistä Turkuun matkaavan linja-auton kyytiin. Vaikka tämä ei alkuperäinen suunnitelma ollutkaan, oli se kovin kätevä tapa nähdä monta eri saarta ja päästä purjehtimaan avoimemmille vesille näinkin lyhyellä aikavälillä ja nämä ulkosaariston saaret ovat kyllä ehdottomasti kokemisen arvoisia!

Myöhemmin kerron vielä erikseen lisää jokaisesta satamasta, jossa pysähdyimme ja saatte kokea purjehdusfiilistä videon muodossa, mutta nyt palaan editointipöydän ääreen!

-Maakrapu Jenna-