Maakrapu merellä – Kuivin jaloin

Oli jollain tapaa jopa jännittävää astella Ursukin myymälään sovittamaan ja tilaamaan kuivapukua aivan ensimmäistä kertaa! Myymälälle ajaessani onnistuin jopa tulkitsemaan tienviittoja väärin ja ajamaan ensin varaston pihaan, josta kummastuneiden katseiden saattelemana päädyin nopean u-käännöksen jälkeen oikeaan pihaan. Lämmin vastaanotto myymälän puolella sai eksymisestä aiheutuneen lievän häpeäntunteen laantumaan heti alkuunsa ja asiantunteva myyjä arvasi jo puolesta lauseesta, mitä pukua tulin sovittamaan.

Ehdin jo hieman pettyä, kun kuulin, ettei haluamaani pukua ollut hyllyssä, enkä niin ollen päässyt sitä sovittamaan, mutta nopeiden mittausten ja yhden väärän koon poissulkemissovituksen jälkeen oli oma puku jo tilattu, lainapuku odotusajaksi sovitettu ja oikean kokoiset neopreenikengät löydetty. Neopreenikengätkin myyjä onneksi tunnisti kuvailusta: ”ne tossu/kenkä asiat” eikä tarvinnut jäädä ilman tossuja pelkän sanaston hukassa olon takia. Myyjä myös opasti kuivapuvun pukemisessa ja neuvoi, miten ylimääräisen ilman puvun sisältä saa pois raottamalla kaulusta samalla kun menee kyykkyyn. Joillekin nämä ovat varmasti itsestäänselvyyksiä, mutta oli mukava huomata, miten hyvin palveltiin myös tällainen kuivapuvuista täysin tietämätön asiakas.

Kun sain lainapuvun kotiin, en malttanut olla sovittamatta sitä vielä kertaalleen uudestaan, enkä olisi millään malttanut odottaa sen ikioman puvun valmistumista!

Nämä edeltävät tunnelmat puvun tilaushetkeltä ovat toukokuulta. Pukuni tilattiin 18.5. ja varoiteltiin, että normaalisti kolme viikkoa kestävä toimitus saattaa kiireen vuoksi venyä jopa kuuteen viikkoon. Tasan 11 viikkoa myöhemmin sain puhelun, jossa kerrottiin, että pukuni on vihdoin valmis. Vaikka tässä viikkojen aikana oli ehtinyt moneen kertaan kiroamaan sitä, miten pukua ei vieläkään ala kuulua, laantui ärsytys huomattavan paljon, kun omaa pukua pääsi ensimmäistä kertaa sovittamaan. Se oli juuri niin hieno, kuin odotinkin. Tällä kertaa sain myös huomattavan paljon tarkemmat huolto-ohjeet, kuin lainapuvun käyttöön saadessani.

Vaikka pukua joutui odottamaan tolkuttoman kauan, oli minulla kuitenkin koko ajan käytössä lainapuku, joka lievitti odottelusta johtuvaa ärsytystä. Oikeastaan kaikki sujui ihan hyvin, vaikka toimitusaika venyi venymistään. Nyt kelpaa sitten lillua syksyn kylmenevissäkin vesissä, kun on oma puku, jonka voi huoletta vetäistä päälle tarpeen tullen.

-maakrapu Jenna-