Maakrapu merellä – Naantalin venemessuilla

Aurinkoisen kelin saattelemana lähdimme käväisemään Naantalin venemessuilla. Lämpimän auringon ansiosta hyytävä tuuli ei yltänyt ihan luihin ja ytimiin saakka. Aloitimme käynnin katsastamalla juuri avattu After sail 714 –ravintola, joka oli ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Rento ja raikas tunnelma yhdistettynä maistuvaan ruokaan aloitti messukierroksen mukavasti.

Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja suuri osa ajasta kuluikin yrittäjä Mikan vanhojen tuttujen kanssa kuulumisia vaihtaen ja tietysti uutta harjoittelijaa esitellen. Siinä sivussa ehdittiin myös haaveilla tulevista hankinnoista, kiertää Miinanraivausalus Wilhelm Carpelan sekä ihastella flyboard -esitystä. Mika haaveili charter ajoihin sopivasta moottoriveneestä ja itse löysin uuden lempivesikulkuneuvoni; poljettavan kanootin! Jonain päivänä minulla vielä on sellainen.

 

Kaiken kruunasi messuparkista messualueelle kulkevaa bussia ajanut miellyttävä herrasmies, jonka kanssa juttelimme sekä meno-, että paluumatkalla. En ollut koskaan aiemmin käynyt Naantalin venemessuilla ja nyt oli jo korkea aika vierailla sielläkin, kaunis miljöö ja mukava tunnelma. Enkä edes pudonnut mereen kovan tuulen ja pontonilaitureiden yhteisvaikutuksesta huolimatta. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan paikalla nyt viikonlopun aikana, jos siihen mahdollisuus on. Jos ei, niin toivottavasti näistä kuvista välittyy edes pieni osa tunnelmasta.

-Maakrapu Jenna-